Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciarda zaskočila slabá forma Renaultu

Ricciarda zaskočila slabá forma Renaultu

Nemělo cenu ždímat z auta poslední kapku

Tohle jsem nečekal.“ Těmito slovy s upřímností sobě vlastní definoval Daniel Ricciardo mizérii, se kterou se setkal během svého úvodního roku u Renaultu.

Předpokládal jsem, že občas klopýtneme. To se ostatně stane každému týmu. Neplánovali jsme, že budeme pokaždé bojovat o top 5, vycházeli jsme však z toho, že doby, kdy jsme se tloukli někde kolem čtrnáctého místa, jsou definitivně za námi,“ svěřil se Australan. Jenže právě k tomu docházelo, a to bohužel poměrně často. „Občas jsme si rvali vlasy, protože takové věci se neměly stát,“ přiznal.

 

Se svojí první sezonou u Renaultu nemůže být Ricciardo spokojen

 

Ricciardo ovšem zároveň ocenil, že i v takto svízelném postavení neztráceli členové stáje morálku a pracovali ze všech sil. On sám si musel zvyknout na to, že má v rukou poněkud jiný materiál než u Red Bullu. „Pochopil jsem, že nemá cenu mačkat z auta poslední setinku a jít přes jeho limit, jestliže při tom ztratím desetinu. Když uklouznu, přehřeji pneumatiky a v součtu jsem ve výrazném minusu. Vždy je potřeba zachovat si chladnou hlavu nebo se o to alespoň pokusit. Chceš jet rychle, ale je nutné poznat, ve kterém momentě na to můžeš šlápnout,“ vysvětlil věčně rozesmátý protinožec.