Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Binottova pozice není v ohrožení

Binottova pozice není v ohrožení

Camilleri: Scuderia nutně potřebuje stabilitu

Formule 1 není fotbal. Kdyby byla, určitě by nevydržel Mattia Binotto v čele Scuderie Ferrari do konce sezony. Zvláště ne v Itálii, kde jsou fanoušci na nezdary svých miláčků mimořádně citliví.

Jenže Binotto povede squadru z Maranella i nadále. Záda mu pokryl jeho nadřízený, generální ředitel Ferrari Louis Camilleri.

Našeho cíle jsme evidentně nedosáhli,“ přiznal otevřeně Camilleri. „Je třeba si přiznat, že jsme se dopustili určitých chyb, a omluvit se za ně. Ať už šlo o spolehlivost, jezdecké kiksy nebo strategické omyly. Jejich výčet je bohužel hodně dlouhý. Já jsem ale člověk, který vždy věci vidí z té lepší stránky.

Ferrari se letos opět muselo sklonit před drtivou převahou Mercedesu

Přímé kritiky Binotta, který má za sebou první rok coby boss tradiční stáje, se nicméně vyvaroval. Ba právě naopak: „Mattia má velký vliv na týmovou kulturu a také jeho transparentnost. To je hodně povzbuzující. Čelil značným problémům, ale vypořádal se s nimi příkladně. Jsme opravdovými přáteli a na svět se díváme stejným pohledem. Zaměřili jsme se na dlouhodobý úspěch. Toho nelze samozřejmě dosáhnout přes noc. Musíme být trpěliví.

Co v současnosti Scuderia nejvíce potřebuje? „Stabilitu. Když se podíváme do historie F1, ty nejlepší organizace v dané epoše, McLaren, Ferrari, Red Bull nebo Mercedes, vždy těžily z konsolidovaných poměrů uvnitř svých struktur. Jsme připraveni za tímto účelem investovat další prostředky. Takže když to shrnu: Ano, chybovali jsme. Ale z chyb se dá také mnohému přiučit,“ zdůraznil Camilleri.