Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Souboj kolegů – Verstappen versus Albon

Souboj kolegů – Verstappen versus Albon

Thajce udržely nad vodou body, ne rychlost

Thajec narozený v Anglii se může pokládat za vítěze, přestože jsme ho ve F1 ještě nikdy neviděli stát na stupních vítězů. Ve špičkovém týmu Red Bull Racing udělal lepší dojem než Pierre Gasly a dostal šanci ukázat příští rok více.

Špatnou zprávou pro něj je, že v čisté rychlosti na jedno kolo se nedostal k Maxi Verstappenovi o nic blíže než jeho předchůdce. Mladý, ale již zkušený Nizozemec obyčejně Albonovi v sobotu naložil půl sekundy. Byl rychlejší v sedmi ze sedmi společných kvalifikací a pak není překvapením, že kolegu deklasoval i v neděli.

Dalo by se říci, že na Albonově straně je porovnání bodů. Red Bullu přinesl 76 bodů, Verstappen po letní přestávce jen o 21 bodů více. Je ale třeba zmínit, že Verstappen z devíti závodů dva nedokončil, v Itálii se nezúčastnil kvalifikace a v Mexiku po startu doplatil na kolize. I takový částečný úspěch však Red Bullu stačil. Příští rok bude muset být Albon rychlejší, pokud se jeho skalp nemá houpat na Verstappenově opasku vedle Gaslyho.

Celkově Verstappen zajistil Red Bullu 278 bodů a Gasly s Albonem dohromady pouze 139. Tým s rakouskou licencí kvůli tomu prohrál boj o druhé místo mezi konstruktéry s italským Ferrari. Verstappen se v hodnocení jezdců umístil hned za jezdci dominantního Mercedesu a šéfové týmů ho nadále považují za druhého nejlepšího závodníka v současném poli.

  Max Verstappen Alexander Albon
lepší umístění v kvalifikaci 7 0
kola před týmovým kolegou 294 140
lepší umístění v cíli závodu 5 2
body 97 76