Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Dva špatné roky nic neznamenají

Dva špatné roky nic neznamenají

Williamsová: George a Nicholas na to mají

Claire Williamsová, doufá, jak jinak, v lepší příští. A obhajuje angažování dvou málo zkušených mladíků.

Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí za poslední léta,“ tvrdí o loňském příchodu Georgea Russella. Je pravdou, že britský mladík zcela zastínil svého mnohem rutinovanějšího kolegu Roberta Kubicu, byť ten pro trápící se ekipu vybojoval jediný bod.

George nebyl vůbec rušivým faktorem, nýbrž velkou pomocí. Když to stáji nejde, záleží na osobnostech jezdců mnohem více než jindy,“ zdůrazňuje Williamsová se zjevnou narážkou na rozhádaný konec spolupráce s Kubicou. Je ostatně veřejným tajemstvím, že Polák dojezdil sezonu jen kvůli financím, které za ním stály.

 

Nová naděje Williamsu se jmenuje Nicholas Latifi

 

Nahradil ho Kanaďan Nicholas Latifi, rovněž přicházející s pěkně naplněnou prkenicí. To ovšem nelze jako hlavní důvod uvést. „George a Nicholas jsou persony, které jsme hledali. Rozumějí své důležité roli v týmu, který musejí motivovat a inspirovat,“ přináší zastupující šéfka svoji verzi. „Nicholas se rychle učí a brzy bude stoprocentní. Víme, že oba na to mají. Nesmíte nás posuzovat podle dvou špatných roků. Potřebujeme čas a v předchozích čtrnácti měsících jsme uskutečnili podstatné změny, které povedou k lepšímu.

Podle Williamsové probíhá příprava nového vozu FW43 úspěšně a měl by být plně akceschopný už na předsezonní testy.