Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren Williamsu ukradl Rexonu

McLaren Williamsu ukradl Rexonu

Brown lovil v sousedním revíru

Společnost Unilever neprodloužila svou sponzorskou smlouvu s Williamsem, ale z F1 neodchází. Z Grove se stěhuje k jinému britskému týmu. Do nedalekého Wokingu, kde sídlí McLaren.

Unilever na vozech a týmovém oblečení Williamsu prezentoval svou značku Rexona. Má se za to, že pro Williams byl druhým nejštědřejším sponzorem. Dominantním byl a zůstává ROkiT a velké peníze přinesl i PKN Orlen, ale ten byl s týmem pouze rok a neplatil ani tak za svá loga, jako spíše za Roberta Kubicu. Rexona byla s Williamsem od roku 2015, předtím sponzorovala tým Lotus. Obě smlouvy zprostředkoval expert na marketing v motorsportu Zak Brown. Ten je nyní ředitelem McLarenu, takže ulovení sponzorského příspěvku pro jeho tým není velkým překvapením.

Odhaduje se, že Unilever za Rexonu Williamsu platil kolem 15 milionů eur ročně. Hodnotu smlouvy s McLarenem neznáme a ve zprávě pro média ani nebylo zmíněno, zda na vozech opět uvidíme loga Rexony, nebo se začne prezentovat jiná značka z velkého impéria. Unilever byl představen jako technický partner, jenž bude s týmem spolupracovat v oblastech CFD modelování, výzkumu materiálů, technologie senzorů a vícekrát se zmiňuje energetická účinnost. Také má vzniknout akademie pro mladé inženýry.

Rexona se na voze nedala přehlédnout, což nemohlo být levné.