Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je lepší, než byli Senna a Schumacher

Hamilton je lepší, než byli Senna a Schumacher

Podle Barrichella je největším závodníkem všech dob

Rubens Barrichello měl jako mladý brazilský závodník Ayrtona Sennu za svůj závodnický vzor. Když se sám dostal do F1, byl ve Ferrari týmovým kolegou Michaela Schumachera. O to více může Lewise Hamiltona těšit, že i Barrichello si myslí, že v historii F1 není lepšího jezdce.

"Podle mého názoru má Hamilton větší talent než Ayrton a Schumacher," řekl 47letý závodník v rozhovoru pro ESPN Brasil. "Donedávna jej brzdilo pouze to, že ještě úplně nedozrál. Jenže i to je již minulostí a dnes vidíme hotový produkt. Když jsem během Velké ceny Brazílie poslouchal jeho vysílačku, zaujal mě klid, s jakým týmu dával informace a vysvětloval, co potřebuje a co nechce. Dokonalý jezdec by jistě měl Ayrtonovo jezdecké umění, Schumacherovou kuráž a Hamiltonovu koordinaci. To by bylo úžasné!"

Připomeňme, že v Brazílii loni muselo na trať vícekrát vyjet bezpečnostní vozidlo a jezdci měli se svými závodními inženýry nepochybně hodně o čem mluvit. V závěru závodu Hamilton ukázal spíše kuráž než chladnou hlavu, když příliš optimistickým pokusem předjet na druhém místě se držícího Alexandera Albona způsobil kolizi. Po udělení penalizace spadl až na sedmé místo.

Ještě před penalizací ale sám přiznal vinu a Albonovi se omluvil. Něco takového bychom nečekali před deseti lety, když byli s Felipe Massou nejčastěji vzájemně kolidujícími jezdci.

Hamilton se zařadil k velikánům F1 a podle některých je i mezi nimi nejkompletnějším závodníkem