Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sociální média jsou součástí Landova života

Sociální média jsou součástí Landova života

Fanoušky bere do zákulisí, občas něco pokazí.

Je zajímavé sledovat rozdíly jezdců všech generací ve vztahu k sociálním médiím. Kimi Räikkönen, nejstarší v poli, se omezuje na fotografie a příležitostná videa na Instagramu, převážně rodinného a cestovatelského charakteru. Lewis Hamilton, druhý nejstarší, byl ve F1 průkopníkem, až musel uznat, že to se sociálními médii přehání a každou chvíli mu způsobí nějaký malér. Proto se omezuje na poutavé, ale pečlivě vybrané fotografie, videa a zprávy, jak se na celebritu sluší a patří. Mladší Sebastian Vettel je jediný, který sociální média zcela ignoruje a tento typ komunikace s fanoušky plně přenechal Ferrari.

A pak je tu mladá generace, ze které, zdá se, bude vyčnívat Lando Norris. Pro jezdce McLarenu je Twitter součástí každého dne, Instagram samozřejmostí a na Twitchi ho fanoušci už mohli naživo vidět kupříkladu při hraní videohry MotoGP nebo populárního PUBG.

"Jsou součástí mého života. Vždy jsem byl na sociálních médiích, už jako malé dítě. Asi by se dalo říci, že až příliš brzy," řekl jezdec, který svým sledovatelům rád ukazuje i pohledy do zákulisí života v týmu F1.

"Prostě to chci dělat. Mám z toho radost a fanoušci se dostanou k něčemu, co jim neukáže žádný jiný jezdec. Rád všem ukazuji, co se děje za oponou. A lidé chtějí vědět víc o tom, co jezdci F1 dělávají, jak jednají a tak podobně."

Na Twitchi se občas esportovně utká i s Maxem Verstappenem, velkým nadšencem do závodních simulátorů. To ale není to, čím v poslední době nejvíce zaujal. Při "živé" invazi na první poradu managementu McLarenu v novém roce vyzradil datum odhalení vozu MCL35. Šéf týmu Zak Brown to bere jako daň za angažování závodníka, který na konci minulé sezony oslavil 20. narozeniny.

Proč všichni tak divně koukaj?
(pár vteřin poté, co vyslovil: "Zak mi řekl, že to bude třináctého," a pár vteřin předtím, než se do obrazu dostal cizí prst a vypnul kameru)