Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

FIA nepůjde do žádného rizika

FIA nepůjde do žádného rizika

Zrušení VC Číny může být brzy realitou

Jako bychom to přivolali. Sotva jsme napsali, že FIA se doposud nevyjádřila k osudu VC Číny, objevilo se její oficiální stanovisko.

Dá se předpokládat, že federaci k tomu vedla eskalující situace (zastavení letů do Číny, uzavření její hranice s Ruskem, zákaz vstupu jejích občanů do řady států…). Zrušeno už bylo na březen plánované halové mistrovství světa v lehké atletice, odložen začátek tamní ligové fotbalové sezony. Dnes zasedá Světová zdravotnická organizace, která má rozhodnout o případných opatřeních v globálním měřítku.

 

Loni se v Číně slavila tisící velká cena v rámci MS F1. Letos se možná v Šanghaji vůbec nepojede.

 

Po vypuknutí epidemie koronaviru v Číně počátkem roku začala FIA pod vedením profesora Gerarda Saillanta, prezidenta její lékařské komise, pečlivě sledovat další vývoj. V tom úzce spolupracuje s příslušnými orgány a svými členskými kluby,“ praví se v komuniké. „FIA je připravena přijmout veškerá opatření k ochraně komunity motorsportu a široké veřejnosti.

Optimismus, který jsme zaznamenali ve vyhlášení formule E, jež má jet závod v Říši středu již v březnu, bychom tady marně hledali. Podnět k odvolání velké ceny nicméně musí vyjít od promotéra VC Číny.