Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jenom růžová to musí být

Jenom růžová to musí být

Kolik přibude studní v Gambii?

Britský tým, vlastněný kanadským milionářem, udělal prezentaci v Rakousku. Podivná kombinace. Kdo by sázel na nějaké spojení Racing Pointu s Red Bullem, byl by na omylu.

V městečku Mondsee u stejnojmenného jezera však sídlí z motorsportu dobře známá firma BWT. Společnost, zabývající se úpravou vody, střídá na postu titulárního sponzora sázkovou kancelář SportPesa.

Hosté se, jako tomu bylo už u několika jiných týmů, museli spokojit s pohledem na aktuální lakování. Je zřejmé, že ještě přibylo růžové barvy, spjaté právě s BWT. Monopost RP20 se světu nicméně ukáže až během testů v Barceloně. 

Nové lakování bylo prezentováno na starém autě

Chceme být letos vážně přijímanou silou a pokusíme se snížit odstup na nejlepší trojici,“ pronesl poněkud opovážlivě šéf stáje Otmar Szafnauer. „Loni jsme skončili sedmí a na chvostu středu pole, takže to nebude snadné. McLaren odvádí dobrou práci, Renault má za zády celý koncern a dokonce i Toro Rosso (tady Szafnauer jaksi nezaregistroval změnu…) bude obávaným protivníkem. Přesto se domnívám, že dosáhneme našich cílů. A postaráme se o dalších pár studní v Gambii.

Na vysvětlenou: BWT slíbil, že pokaždé, když Racing Point ve velké ceně zaboduje, zprovozní v této chudé africké zemi jeden vodní zdroj.

Racing Point čeká poslední sezona pod starým názvem. Od roku 2021 ho už budeme vídat jako tovární ekipu automobilky Aston Martin. Půjde za posledních třicet let již o šestou změnu (předtím to byl Jordan, Midland, Spyker, Force India a Racing Point).