Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes chce Hamiltona, Hamilton chce nejrychlejší vůz

Mercedes chce Hamiltona, Hamilton chce nejrychlejší vůz

Jednoduché, ne?

Jezdecké změny ve třech špičkových týmech v roce 2021 asi nakonec nebudou tak velké, jak se očekávalo. Red Bull si nechá Maxe Verstappena, Ferrari svou budoucnost spojilo s Charlesem Leclerkem. Takže pokud Lewis Hamilton ještě nekončí se závoděním, co prý nehrozí, tak pro něj bude zdaleka nejlepší dále závodit za Mercedes. Šušká se o mamutích mzdových nárocích šestinásobného šampiona, ale podle Tota Wolffa je dohoda téměř jistá.

"Podle mě je zřejmé, že naše partnerství bude pokračovat," řekl šéf týmu Mercedes. "My chceme nejrychlejšího jezdce a vím, že Lewis potřebuje sedět v nejrychlejším voze, takže se navzájem potřebujeme.

Naposledy jsme o tom prohodili pár slov před vánočním večírkem a do seriózních rozhovorů se pustíme poté, co řádně odstartujeme sezonu. To má teď prioritu. Deset měsíců v roce jsme na cestách a každý druhý týden zažíváme velké stresy, takže si přes zimu vždycky vzájemně dopřejeme odpočinek.

Nepochybuji, že náš tým je atraktivní pro nejlepší jezdce. Lewis je aktuálně nejlepší, má šest mistrovských titulů. Věřím, že tento tým bude díky technologiím i nadále lákat nejlepší jezdce světa."

Druhou sedačku si jistě bude chtít ponechat Valtteri Bottas. Jeho šance nejsou špatné, jelikož Esteban Ocon se na dva roky upsal Renaultu a rozvoj druhého juniora Mercedesu Georgea Russella loni zbrzdil nekonkurenceschopný vůz týmu Williams.

Z bitvy o Hamiltona nejspíš sejde, konkurence vsadila na mladší