Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Virus, nevirus, testujeme!

Virus, nevirus, testujeme!

V Bahrajnu se sejdou týmy F2 a F3

Předsezonní testy účastníků letošních šampionátů F2 a F3, plánované na 1. až 3. března do Bahrajnu, se uskuteční. Pochybnosti a jejich konání se objevily poté, co v zemi bylo zaznamenáno již 23 případů onemocnění koronavirem.

Bahrain International Circuit těsně spolupracuje se všemi odpovědnými vládními místy, aby ohrožení nákazou minimalizoval,“ praví se v oficiálním komuniké okruhu. „Ministerstva už přijala celou řadu opatření pro ochranu obyvatelstva, včetně omezení cestování do ohrožených regionů a zavedení karantény u prokázaných případů. Z tohoto důvodu je je Bahrain International Circuit přesvědčen, že úspěšnému průběhu testů nic nestojí v cestě.“ 

Na Nikitu Mazepina si po příletu do Bahrajnu posvítí lékaři

Podle programu budou závodníci a další členové týmů v pátek a sobotu k dispozici médiím, v neděli se začne jezdit. Akce má velký význam především pro Hitech Grand Prix, který je ve F2 nováčkem. Pilot Nikita Mazepin a šéf stáje Oliver Oakes minulý týden pobývali v Thajsku, kde končil seriál asijské F3. Odtud se vrátili do Velké Británie.

Bahrajnští organizátoři vyvinuli veliké úsilí, aby nám zajistili bezproblémový vstup do jejich státu, i když jsme krátce předtím navštívili Asii. Po příletu projdeme zdravotní prohlídkou. Pokud budou zjištěny symptomy nemoci, dostane se nám potřebné lékařské péče,“ vysvětluje Oakes.