Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Práce testovače není procházka růžovým sadem

Práce testovače není procházka růžovým sadem

Ocon byl loni fyzicky na dně

Po dva a půl roce závodění ve F1 si Esteban Ocon musel loni vzít nedobrovolné volno. Tak to alespoň vypadalo z pohledu fanouška, jenž ho neviděl na startech velkých cen ani v žádném jiném závodě. Mnohé překvapí, že minulý rok byl ve skutečnosti z Oconova pohledu jedním z nejnáročnějších. Nedostatek času na odpočinek a trénink se projevily na jeho fyzické připravenosti i hmotnosti. V zimě pak musel tvrdě pracovat, aby se připravil na testovací dny a sezonu s týmem Renault.

"Byl to mimořádně, ale opravdu mimořádně náročný rok," řekl během testů ve Španělsku bývalý testovací pilot Mercedesu, jenž byl zároveň i třetím jezdcem, tedy náhradníkem Lewise Hamiltona a Valtteriho Bottase. "Někdy jsem dva dny nespal a hlavně to cestování bylo šílené."

Ocon si postěžoval na náročnou dělbu času mezi testování v simulátoru Mercedesu v anglickém Brackley, povinnou účast na PR akcích po celém světě a cestování do dějišť hlavně mimoevropských velkých cen, aby byl v případě potřeby připraven zaskočit za kolegu.

"Využili mě dobře, ale bylo toho moc. Po skončení testů v Abú Zabí jsem se do tréninkového kempu dostavil hubenější než kdykoli předtím. Ten rok ze mě vysál veškerou energii. Od té doby jsem přibral čtyři a půl kila svalové hmoty, což za dva měsíce myslím není vůbec málo.

Spousta cestování, hodně úsměvů, žádné závodění, takový je život náhradníka