Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Do letadla se určitě posadím

Do letadla se určitě posadím

Carey odpovídá panikářům

Šéf formule 1 Chase Carey se v rozhovoru pro televizní stanici Sky pokusil rozptýlit obavy z toho, že zrušená Velká cena Číny by nemusela být jedinou.

Nepovažuji v dané chvíli za produktivní komentovat všelijaké teorie, mající hodně daleko k serióznosti,“ prohlásil. „Nepočítáme se sezonou plnou odřeknutí, nýbrž plnou závodů. Pokud se objeví nějaký problém, víme, jak na něj.“

Optimistická slova ovšem poněkud nekorespondují s realitou. Nebezpečí tkví totiž ani ne tak v nákazové situaci v jednotlivých pořadatelských zemích, ale zejména v rozšíření koronaviru v severní Itálii. V ní mají svá sídla nejen týmy Ferrari a AlphaTauri, nýbrž i dodavatel pneumatik Pirelli. Právě ve chvíli, kdy vznikají tyto řádky, zvažuje Bezpečnostní rada České republiky pozastavení letů do Lombardie. A je jasné, že k podobným opatřením přistoupí i další státy.

 

Loni začala sezona v Austrálii. A letos? Foto: Pirelli

 

Je těžké uvažovat v delší perspektivě, když dosud pořádně nevíme, s čím se vlastně potýkáme. Aktuální stav je určitě vážný,“ pokračoval Carey. „Pokoušíme se učinit potřebné kroky, abychom byli nachystáni. Pokračujeme zcela normálně v přípravě jednotlivých podniků. Víme ovšem, že musíme být schopni operativně reagovat a přijmout nezbytná opatření.“

Na přímý dotaz, zda je přesvědčen, že se on sám posadí do letadla, mířícího do Austrálie, Bahrajnu a Vietnamu, odpověděl: „Ano, udělám to. Nemám ale žádnou věšteckou kouli. Situace se neustále mění. Nyní však vycházím z toho, že poletíme do Melbourne, Manamy i Hanoje.