Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na start se musejí postavit všichni

Na start se musejí postavit všichni

Brawn: Melbourne bude!

Ross Brawn rozptýlil obavy představitelů italských stájí, že by se úvodní velké ceny sezony v Austrálii, Bahrajnu a Vietnamu mohly konat bez jejich účasti.

Když bude členům některého týmu znemožněn vstup do příslušného státu, tak se prostě nepojede. Žádný závod, nikde, nebylo by to fér,“ jasně deklaroval ředitel sportovních záležitostí F1 v rozhovoru pro agenturu Reuters. Dal tím za pravdu šéfovi AlphaTauri Franzi Tostovi, který vyjádřil v podstatě stejný názor.

Poněkud jiný postoj zaujme vedení F1 v případě, že by se některý z účastníků rozhodl absentovat z vlastní vůle. „Bylo by to na jeho svobodné vůli,“ uvedl Brawn a tím naznačil, že by se na dotyčný subjekt žádné ohledy nebraly. 

Ani Ross Brawn netuší, co přinesou příští dny. Foto: RTL GP

Aktuální situace spíše nasvědčuje tomu, že se minimálně zruší Vietnam, jehož vláda na Italy uvalila čtrnáctidenní karanténu. Brawn přiznal, že s místními úřady se neustále vyjednává, k pozitivnímu závěru se nicméně dosud nedospělo: „Chtějí velkou cenu pořádat, ale současně musejí chránit zdraví svého obyvatelstva. Snažíme se najít nějaké řešení.“ Opatření na vstupu do země navíc zpřísnil i Bahrajn. Přímé lety z a do Itálie už zcela zakázal.

Brawn naopak znovu zdůraznil, že v Melbourne se bude 15. března závodit. Už teď je ovšem jasné, že přístup do padoku bude omezen jen na ty, kteří jsou v něm opravdu nezbytně nutní.