Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Co vězí za Schumacherovým odstoupením?

Co vězí za Schumacherovým odstoupením?

Bridgestone hodlá vypátrat všechny příčiny.

Série dvou defektů levých pneumatik pokazila obhájci titulu Michaelu Schumacherovi vynikající strategii. S pozdější zastávkou v boxech měl dovézt svůj rudý monopost na stupně vítězů, ten jej však zklamal.
 
Sedminásobný mistr světa tempu Kimiho Räikkonena a Fernanda Alonsa nestačil, třetí místo však dle jeho slov bylo reálné. Pneumatiky Bridgestone ale nedokázaly zopakovat výkon z předešlé Grand Prix San Marina, navíc se přidaly ještě defekty. Schumacher nejprve přišel o levou zadní a krátce po následné zastávce v boxech a výměně i o přední pneumatiku.
 
"Z pneumatiky nějak unikl vzduch. To mohly zapříčinit úlomky na trati nebo třeba uvolněný ventil. Michael si kolo předtím stěžoval, že vůz je nestabilní. Pak najednou ztratila pneumatika potřebný tlak,"  uvedl pro agenturu Reuters zdroj z Bridgestonu.
 
Japonská firma ihned zahájila vyšetřování příčin obou defektů. Impulsem pro tento krok prý není odůvodnění neúspěchu, ale bezpečností hledisko. "Ani Minardi ani Jordan neměli o víkendu s pneumatikami žádný problém. Bezpečnost je pro nás prioritou a proto jsme již zahájili vyšetřování, abychom zjistili, proč došlo k úniku vzduchu," prozradil technický šéf Bridgestonu Hisao Saganuma.
 
"Zatím můžeme říct, že opotřebení zadních pneumatik na Michaelově voze bylo v přijatelných mezích."