Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Díru v kalendáři je připravena zacelit Moskva

Díru v kalendáři je připravena zacelit Moskva

Když není kde závodit, v Rusku se nebojí

Moskevský okruh, ležící zhruba 100 kilometrů od hlavního města Ruska, je prý připraven jednat o zařazení do letošního kalendáře, jako náhrada za některý ze závodů v zemích, kde jsou sportovní akce zakázány. Jelikož VC Ruska je již obsazena okruhem v Soči, šlo by nejspíše o VC Evropy.

"Zatím nás nikdo nekontaktoval a všichni vědí, že podniky takového rozměru potřebují podporu státu, ale pokud by taková nabídka skutečně přišla, jsme připraveni o ní jednat," řekla marketingová ředitelka Moskevského okruhu Tatiana Mačinová v rozhovoru pro Match TV.

"Máme licenci, takže můžeme pořádat závody na nejvyšší úrovni. Jelikož okruh ještě není zcela dokončen, chybí nám tribuny, ale ty by aktuálně ani nemusely být nutné. Pokud ano, dají se postavit i docela rychle."

V této souvislosti si můžeme připomenout počínání vedení italského okruhu v Imole. To mělo ještě před pár týdny ambici uspořádat závod v termínu posunuté VC Číny. Dokonce podalo na FIA žádost, ale z pochopitelných příčin se na ni rychle zcela zapomnělo. Minimálně ruští jezdci si ale z koronaviru skutečně nedělají těžkou hlavu.

"Zrušit velké podniky za miliony dolarů pouze kvůli strachu z viru je strašně hloupé," nechal se slyšet Aleksej Jasiljev.

"Když ztráty dosáhnou kritických hodnot, záležitost se vyřeší sama," přisvědčil bývalý testovací jezdec týmu Minardi Sergej Zlobin. "Lidé nevydrží sedět doma moc dlouho, potřebují něco dělat. A závodní týmy vydělávají pouze tehdy, když jsou jejich vozy na závodní dráze."

Soči může dostat nečekanou konkurenci, přestože šance jsou malé. Foto: Sotchi Circuit

Zdroj: FORMULE.cz