Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel není pod tlakem, tvrdí Leclerc

Vettel není pod tlakem, tvrdí Leclerc

Jeden má stoprocentní jistotu, druhému běží čas

Odložení začátku sezony 2020 má pro některé jezdce i rozměr, o kterém se moc nemluví. Přímo modelová situace nastala ve Ferrari, kde Charles Leclerc má dávno podepsaný víceletý kontrakt a Sebastianu Vettelovi jeho smlouva vyprší na konci roku. Původní plán byl počkat na výkony v první části sezony a v létě s Ferrari jednat o budoucnosti. Jenže z klidného vyjednávání nic nebude. V létě sezona teprve začne. Pak, v ideálním případě, jezdci stráví většinu víkendů závoděním a mezitím budou hodně cestovat. Rozhodnutí by mělo přijít rychle, takže první závody mohou být kriticky důležité. Těžko si představit, že Vettel nebude pod tlakem.

"Mám to štěstí, že mám dlouhodobý kontrakt, se kterým jsem velice spokojený. A jsem si vědom také toho, v jaké pozici je on. Já jsem v posledních letech dvakrát podepisoval pouze jednoletý kontrakt," řekl Monačan. "Ale opravdu si nemyslím, že to ovlivní jeho výkony. Duševně je mimořádně odolný a očekávám, že bude v nejlepší formě."

Stejně tak popřel, že by loňské soupeření, včetně vzájemného vyřazení v Brazílii, narušilo dobré osobní vztahy.

"Se Sebastianem jsem vždycky skvěle vycházel. Loni byly i těžší chvíle, ale na našem vztahu se nic nezměnilo. A to je dobře. Oba jsme dospělí a dokážeme oddělit věci na trati od věcí mimo ni," prohlásil Leclerc.

Takže by vlastně bylo fajn, kdyby Vettel zůstal v týmu? "Velmi dobře spolu vycházíme, ale budu respektovat rozhodnutí Ferrari."

Pouze jeden z nich bude za Ferrari určitě závodit i v roce 2021. Foto Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz