Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel do McLarenu nebo do důchodu!

Vettel do McLarenu nebo do důchodu!

Ecclestone radí Vettelovi zdrhnout z Ferrari

Sebastian Vettel považuje Bernieho Ecclestonea, navzdory enormnímu věkovému rozdílu, za dobrého kamaráda, ale tato "přátelská rada" se mu asi moc líbit nebude. Bývalý boss F1 posílá čtyřnásobného mistra světa pryč z Ferrari.

"Řekl bych, že se Sebastianovými výsledky to šlo z kopce když dostal nového týmového kolegu Charlese Leclerka, jehož manažerem je shodou okolností syn prezidenta FIA," naznačuje souvislosti Ecclestone.

"Mám takové podezření, že Binotta nevidí jako člověka, jenž by ho v jeho situaci podpořil. Proto by Sebastian měl skončit nebo se poohlédnout po jiném týmu, za který by v roce 2021 mohl závodit. Myslím, že McLaren s motory od Mercedesu by mohl být takovým týmem."

Šéf McLarenu Andreas Seidl by údajně o Vettela měl zájem, ale je to až jeho plán B. Plánem A je ponechat si mladšího (a méně finančně náročného) Carlose Sainze. Lando Norris jako odchovanec McLarenu má prý místo jisté.

Jiný Vettelův starý známý Jenson Button naopak podporuje jeho setrvání ve Ferrari a očekává, že po dlouhém volnu stráveném s rodinou se letos k závodění vrátí v nejlepší formě.

"Myslím, že v poslední době dělal chyby, o kterých by i on sám musel říct, že byly hloupé," tvrdí Button. "Také si ale myslím, že se teď otřese a vrátí se jako ještě silnější závodník. Skutečně si myslím, že se vrátí silnější."

Ukazuje šipka Vettelovi cestu ven z Ferrari? Foto: Ferrari

FORMULE.cz