Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi o peníze až tak nejde

Vettelovi o peníze až tak nejde

S Ferrari se možná ještě dohodne

Před pár dny obletěla svět zpráva, že Ferrari údajně Sebastianu Vettelovi nabídlo prodloužení jeho kontraktu, ale s horšími mzdovými podmínkami. Jinak řečeno, Vettel by musel souhlasit se snížením platu, který je údajně druhý nejvyšší ve F1. V novém rozhovoru s webem Motorsport naznačil, že peníze u něj nejsou na prvním místě, ačkoliv na posledním také ne.

"Každý to má jinak, každého pohání něco jiného," začal vysvětlovat čtyřnásobný mistr světa. "A není nutně na škodu, když někoho pohánějí peníze. Takto motivovaní lidé to často dotáhnou moc daleko, jsou velmi úspěšní v tom, co dělají. Mnoho sportovců a byznysmenů pohání pouze touha po penězích.

Nelze ale zapomínat na to, že tady riskujeme naše životy, a to si zaslouží uznání. Naše kariéry jsou kratší, než je normální. Nakonec tedy nejvíce záleží na tom, aby byl člověk s kontraktem vnitřně spokojen.

Člověk si jen musí umět realisticky říci, kolik je dost. A to neplatí pouze ve F1. Samozřejmě, lidé ve F1 jsou, jistým způsobem, rozmazlení. Kolem nás létají ohromné ​​peníze a ty obecně mají moc kazit charakter. Takže je to o tom, zda člověk dokáže ovládnout svou chamtivost."

První smlouvu s Ferrari Vettel podepisoval ještě jako úřadující šampion, ačkoli v roce 2014 bylo jasné, že titul už neobhájí. Později smlouvu prodloužil do konce roku 2020, a i tehdy byl v silné pozici, protože měl mnohem lepší výsledky než Kimi Räikkönen. Po šesti letech bez titulu a s rychlým Charlesem Leclerkem na opačné straně garáže je jeho vyjednávací pozice o dost horší. Rázem by se zlepšila, kdyby dokázal tento nebo příští rok získat titul, k tomu se ale potřebuje udržet ve špičkovém týmu.

Zatne zuby a vydrží, než získá vytoužený titul s Ferrari? Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz