Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nucené volno se prodloužilo na pět týdnů

Nucené volno se prodloužilo na pět týdnů

Zaměstnanci týmů F1 se do práce tak brzy nevrátí

Poré, co bylo odloženo nebo zrušeno prvních osm závodů sezony 2020, se týmy s FIA dohodly, že tradiční srpnové povinné volno dostanou zaměstnanci hned a bude trvat tři týdny. Alespoň se tak vytvoří prostor, aby se v létě uskutečnily odložené velké ceny. Konec pandemie Covid-19 je ale stále v nedohlednu a jak jsme se dnes dozvěděli, bílou vlajku vyvěsil i pořadatel Velké ceny Kanady. Povinné volno se proto prodlužuje.

V pondělí bylo dohodnuto, že továrny týmů F1 budou zavřeny přinejmenším pět týdnů.

"Po jednomyslném souhlasu Strategické skupiny, Komise a všech týmů F1 dnes Světová rada motorsportu v internetovém hlasování odsouhlasila prodloužení odstávky z 21 na 35 dní. Týmům i výrobcům pohonných jednotek se bude počítat odstávka v měsících březen, duben a květen," píše se v tiskové zprávě FIA.

Ve zprávě se uvádí také to, že povinné volno může být ještě prodlouženo, pokud si to bude situace vyžadovat.

Vzhledem k situaci si většina týmů nemůže dovolit investovat do vylepšování vozů, a jelikož se nejezdí, chybějí i data, na základě kterých by vývoj pokračoval. Další prodlužování volna bude zřejmě záviset na tom, zda budou odloženy další závody. Dalším faktorem je situace v Itálii, Británii a Švýcarsku, kde sídlí týmy F1. Dokud se zaměstnanci ve všech zemích nebudou smět vrátit do továren, přestávka bude pokračovat.

Továrny budou prázdné pět týdnů. Smutný rekord moderní historie F1. Foto: Red Bull

Zdroj: FIA