Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Továrny F1 opět otevírají

Továrny F1 opět otevírají

Lidí je méně, přibylo bezpečnostních opatření

Zatím vše nasvědčuje tomu, že na začátku příštího měsíce se pojede Velká cena Rakouska. Proto FIA ani neprodloužila povinné dovolené zaměstnanců týmů F1 a továrny se opět probouzejí k životu.

O návratu do normálního režimu se ale mluvit nedá. Dobrým příkladem je italský tým AlphaTauri, který během minulého týdne postupně spouštěl výrobu a toto pondělí měl oficiální znovuotevření továrny. Pracuje však pouze přibližně polovina zaměstnanců. Umožňuje to letošní omezení vývoje vozů a vyžaduje to udržování povinných rozestupů..

Při příchodu do práce zaměstnance vítá tabule s nápisem: "Respektujeme potřebu sociálního odstupu." Zaměstnanci jsou rozděleni do směn, které se vzájemně nesetkávají. Podobně i jednotlivá oddělení jsou co nejvíce izolována jedno od druhého. Některé průchody jsou pouze pro jedno oddělení, blízké schodiště pro jiné.

Každý v továrně povinně nosí obličejovou roušku a před odchodem z domu do práce by si měl změřit tělesnou teplotu. I mírně zvýšená teplota přináší povinnost zůstat doma. Po příchodu do práce každý zamíří do oddělené budovy, kde absolvuje rychlý test na protilátky. Teprve když je výsledek negativní, smí se přesunout na své pracoviště, kde je mu opět změřena teplota.

Technický ředitel AlphaTauri Jody Eggington nepředpokládá, že by se opatření zmírnila dříve, než začne sezona. I pak bude samozřejmě záležet na aktuální epidemiologické situaci.

 Na hromadné fotografování je prozatím třeba zapomenout. Foto: AlphaTauri

Zdroj: FORMULE.CZ