Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

VC Nizozemska dostala další úder

VC Nizozemska dostala další úder

Vláda prodloužila zákaz o celé měsíce

Včera se naplnily nejhorší obavy pořadatelů Velké ceny Nizozemska. Tamní vláda prodloužila zákaz velkých sportovních akcí. Dosud byl v platnosti pouze do 1. června, nyní jsou všechny akce s fanoušky zakázány až do 1. září. Září je měsíc, ve kterém se F1 zpravidla loučí s Evropou a odchází do teplejších regionů. Okno na uspořádání velké ceny s diváky se tedy podstatně zmenšilo.

"Je to smutné," cituje nizozemský web Formule 1 Jana Lammerse, jenž stojí v čele pořadatelské společnosti VC Nizozemska. "V podstatě nemusíme dělat změny, jelikož jsme ani neměli žádné plány, ale je to krok zpět. Nejsme jediní pořadatelé, kteří se ocitli v takové situaci.

Aktuálně nemá smysl ani začít plánovat věci na září, protože by se mohlo snadno stát, že i ty poletí do koše. Teď každá odpověď pouze vyvolá nové otázky. Ale musíme myslet na to, že někteří lidé v Nizozemí musejí činit rozhodnutí o životě a smrti a s tím se my nemůžeme srovnávat."

Lammers nadále nechce uvažovat o závodu za zavřenými dveřmi, přestože si všiml, že fanoušci toto opatření podporují.

"To jsem nečekal. Zdá se, že když fanoušci prostě volí z možností vidět v televizi závod bez diváků a nevidět žádný, tak si vyberou první variantu. Naše rozhodnutí se tím nemění, ale překvapilo mě to," podotkl.

Nizozemci chtějí první závod se vší parádou nebo vůbec. Foto: Red Bull

FORMULE.cz