Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sezona Super Formule v červnu nezačne

Sezona Super Formule v červnu nezačne

Odložen byl další podnik

Ani o víkendu 20.-21. června se startu letošní sezony Super Formule nedočkáme. Podnik na okruhu Sportsland Sugo, který se měl v tomto termínu uskutečnit, totiž potkal stejný osud jako již dříve přesunutá klání v Suzuce, Fudži a Autopolisu.

„Čtvrtý podnik Super Formule, který se měl uskutečnit o víkendu 20.-21. června na okruhu Sportsland Sugo, byl z důvodu koronavirové pandemie oficiálně přeložen na neurčito. Další informace o tom, kdy by mohla nová sezona odstartovat a o zbytku navrhovaného kalendáře závodů, oznámíme, až budeme znát termíny,“ uvedli pořadatelé.

Nejbližším naplánovaným závodem se tedy aktuálně stává Motegi. Zde by se mělo jet o víkendu 29.-30. srpna. V současné podobě kalendáře následují po tomto podniku klání v Okajamě (26.-27. září) a Suzuce (14.-15. listopadu), kde se jako náhrada za úvodní díl odjedou hned dva závody. Je ale nanejvýše pravděpodobné, že se stávající kalendář bude ještě měnit, a to minimálně po zařazení odložených závodních víkendů, pro které ještě nebyl nalezen alternativní termín.

Nová sezona Super Formule by měla momentálně začít na konci srpna v Motegi. Foto: Super Formula

zdroj: FORMULE.cz