Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Už i Nizozemci zatroubili k ústupu

Už i Nizozemci zatroubili k ústupu

Velké ceny se nedočkají do konce prázdnin

Organizátoři Velké ceny Nizozemska byli dosud zarytými odpůrci jejího uskutečnění bez přítomnosti diváků. Zejména sportovní ředitel Jan Lammers vystupoval velmi kategoricky v tom smyslu, že návrat formule 1 do země tulipánů po 35 letech bez k prasknutí narvaných tribun je nemyslitelný.

Šéf okruhu v Zandvoortu Robert van Overdijk sice vyjádřil plné pochopení pro Lammersův postoj, jenže jedním dechem dodal, že „musíme akceptovat současnou realitu. Jsme jen článkem dlouhého řetězu. Jestliže jeden nebo dva týmy zkrachují kvůli výpadku příjmů, riskujeme, že nic nepojedeme ani v příštích letech. Když sleduji veřejné mínění, stále více se přiklání k řešení v podobě pouze televizního závodu.“ 

Když byl svět ještě v pořádku - Robert van Overdijk při slavnostním znovuotevření okruhu. Foto: Red Bull

Fanoušci si tak zachovají šanci vidět velkou podívanou naživo příště. „Vstupenky pochopitelně zůstanou v platnosti,“ zdůraznil Van Overdijk.

Oproti obecně panujícímu mínění uvedl, že nařízení vlády momentálně znemožňuje konání podniku před 1. zářím v jakékoliv podobě, tedy i s vyloučením publika. „Svět se teď mění každým dnem nebo alespoň týdnem. Pracujeme na základě toho, co víme. Po 1. září je možné všechno,“ ponechal si otevřená zadní vrátka.

Zdroj: FORMULE.cz