Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zaplaťte a pojedeme bez diváků

Zaplaťte a pojedeme bez diváků

Lammers chce od šéfů F1 peníze

Liberty Media to s pořádáním závodů bez divácké kulisy nebude mít jednoduché. A to nejen vzhledem k manévrům, které bude muset podniknout, aby vyhověla extrémně přísným zdravotním nařízením v pořadatelských zemích.

Reptají i sami promotéři. Šéf nizozemské velké ceny Jan Lammers zpočátku takovéto řešení kategoricky odmítal. Nějak špatně se ale domluvil s ředitelem okruhu Robertem van Overdijkem, který ho naopak uvítal. Expilot F1 urychleně hodil zpátečku. „Bylo to moje soukromé mínění jako fanouška motoristického sportu,“ vysvětlil dost nešikovně svůj přešlap.

Okamžitě ovšem přešel do ofenzívy: „Půjdeme do toho, jestliže to pomůže formuli 1. Neznamená to ovšem, že bychom investovali nějaké peníze. Nezískáme ani cent ze vstupného, vynaložíme však spoustu času a energie. Potřebujeme, aby to dávalo smysl hlavně po finanční stránce.“ Jinak řečeno, nechť to zaplatí někdo jiný.

Ředitel nizozemské velké ceny v dobré společnosti (zleva Max Verstappen, Jan Lammers, Arie Luyendyk a Jos Verstappen). Foto: Red Bull

Kdo? „Když FOM a Liberty hodlají v Zandvoortu závodit, musejí také nést veškeré operativní výdaje. To je pořádně velký balík,“ konstatoval. Pokud dotyční na to nekývnou, může se na břehu Severního moře klidně jet až v roce 2021.

Lammersův návrh jde podstatně dále než dosavadní obecně přijímaný plán, kdy se vlastník F1 vzdá licenčního poplatku a organizátor na oplátku uspořádá podnik ve vlastní režii. Sám je přesvědčen, že jeho postoj bude inspirací i pro jiné.

Zdroj: FORMULE.cz