Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon v Brazílii porazil Leclerka a zvítězil

Albon v Brazílii porazil Leclerka a zvítězil

Virtuální Velká cena na Interlagosu

Včera se měla poprvé po mnoha letech jet Velká cena Nizozemska. Nový koronavirus však kompletně zrušil začátek sezony a závodníci se teď potkávají pouze na virtuálních okruzích. Formule 1 uspořádala "Velkou cenu na Interlagosu". Nejela se Velká cena Nizozemska, jelikož Zandvoort není v repertoáru závodní hry F1 2019, ale nebyla to ani VC Brazílie, která je naplánována na konec roku.

Hned po startu se do vedení dostala dvojice mladých talentovaných nadšenců do virtuálního závodění – Alexander Albon a Charles Leclerc. Na pole position sice stál Stoffel Vandoorne ve voze Mercedesu, ale měl katastrofální start a velkou kolizi s Enzem Fittipaldim (Ferrari) a Georgem Russellem, na kterou následně doplatili i další závodníci.

Díky chaosu se první dva jezdci okamžitě oddělili od zbytku pole a následně svůj náskok ještě natáhli. Po zbytek závodu pak předváděli bitvu na kolech, jakou už dlouho nikdo neviděl. Soupeři ve špičkových vozech si nádherný okruh Interlagos vychutnávali v každém kole a vícekrát se vystřídali ve vedení. Na výměnu pneumatik jel jako první Leclerc a vzal si tvrdé pneumatiky, Albon si následně přijel pro středně tvrdé, ale souboj to neukončilo, spíše naopak.

Jméno vítěze nám nakonec prozradila třísekundová penalizace, která byla za nerespektování vytýčené trati udělena jezdci Ferrari. Závodník Red Bullu, který loni nešťastně přišel o místo na stupních vítězů na reálném Interlagosu, byl ale beztak prvním, kdo uviděl šachovnicovou vlajku a právem se tak těšil z prvního virtuálního vítězství. Leclerc klesl až na třetí místo, druhé připadlo Russellovi.

Alespoň zmínku si určitě zaslouží Marcel Kiefer, e-závodník ve službách Red Bullu, jenž dělal Albonovi závodního inženýra a následně zvítězil v závodě F1 Esports Pro Exhibition.

Snad letos stejnou dravost uvidíme i na reálných okruzích. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ