Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Hamiltona není výška výplaty rozhodující

Pro Hamiltona není výška výplaty rozhodující

Nejvíc ze všeho si cení volnosti

Lewis Hamilton letos podepíše novou smlouvu s týmem F1. Velmi pravděpodobně jím bude Mercedes a je dost pravděpodobné, že to bude jeho poslední jezdecký kontrakt. Britskému závodníkovi je již 35 let a za dva, tři roky může být připraven z F1 odejít. Aktuálně je nejlépe placeným jezdcem, a přestože se povídalo, že chce z Mercedesu vypáčit ještě miliony liber navíc, výška platu prý ve skutečnosti není nejdůležitějším tématem rozhovorů. Důležitá je volnost. Dovolilo by mu Ferrari občas nepřijít na sponzorskou akci, nebo si najít sponzora a věnovat se vlastní módní značce?

"Když jsem se rozhodl přestoupit do tohoto týmu (z McLarenu), otevřely se mi dveře k úžasným věcem, jakou je kupříkladu partnerství s (módní značkou) Tommy Hilfiger," řekl Hamilton v rozhovoru pro Sky.

"Kdybych v mé současné smlouvě neměl některé klauzule, Tommy by dnes nebyl součástí našeho týmu a já bych přišel o mnoho skvělých věcí. Potřebuji do smlouvy dostat několik drobností, které ale nebudou ani v nejmenším v rozporu s naším hlavním cílem, což je samozřejmě zisk mistrovského titulu.

Každý rok vašeho života je jiný, něco se stane. Když plánujete další období, dalších pět let, vždy je to v něčem jiné. Mohla by to být poslední část mého příběhu profesionálního sportovce a samozřejmě bych ji chtěl mít dobře zaplacenou, ale výsledky jsou důležitější. A na rozdíl od jiných šéfů týmů, Toto (Wolff) není úzkoprsý, dá se s ním mluvit."

Hamilton si kromě toho s Mercedesem sedl v otázce ochrany životního prostředí a elektrifikace osobní dopravy. Je nadšený záměrem týmu Mercedes dosáhnout co nejdříve uhlíkové neutrality jeho továrny v Brackley i plánem celé automobilky realizovat totéž do dvaceti let. Plán dostal jméno Ambition2039 a Hamilton chce být jeho součástí, takže přestup do Ferrari nebo jinam se jeví skutečně dost nepravděpodobně.

Kdo by uhodl, že tohle je mistr světa ve službách seriózní značky Mercedes? Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.cz