Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello se bojí, že Ferrari skončí v Monaku o kolo zpět

Barrichello se bojí, že Ferrari skončí v Monaku o kolo zpět

Naznačují to podle něj výkony Renaultu a McLarenu.

Těžký vstup do sluncem vyhřátého závodního víkendu v Monte Carlu zažila stáj obhájce titulu z Marranella. Rubens Barrichello neskrývá své obavy z výkonů rudých vozů na trati v ulicích monackého knížectví.
 
"Věřím, že je to tím, že trať nebyla příliš pogumovaná a měla malý grip. Ale bude to těžké. Dokonce i v našich úspěšných letech jsme zde měli problémy a vždy jsme věděli, že to bude těžký víkend."
 
Jaké to tedy bude v době, která se z pohledu Ferrari rozhodně úspěšnou nazvat nedá?
"Nemáme na to, abychom zde bojovali o pole position, ani abychom drželi krok s těmi, co jsou na špici."
 
Brazilský jezdec se dále obává, že na něj při závodě mohou znovu mávat modrými vlajkami a rudé vozy by nemusely dokončit závod se stejným počtem kol jako vítěz. "Pokud si Renault a McLaren udrží svou formu z tréninků i v neděli, tak můžeme klidně skončit o kolo zpět."
 
"Ale není vhodná doba sledovat ostatní. Musíme se soustředit především na sebe a pokusit se najít nějaké řešení," vyzývá Barrichello a vidí v pátečním volnu šanci na pečlivou analýzu dat a možnost přiblížit se tak soupeřům. "Pátek by nám mohl pomoci. Doufám, že dokážeme získat alespoň půl sekundy, když zlepšíme chování vozu. Já se potýkal s přetáčivostí a to zde není nikdy dobré."