Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Hamilton si zatrénuje v simulátoru

Hamilton si zatrénuje v simulátoru

Nastoupí sám proti sobě

Ve videu, zveřejněném Mercedesem, se úřadující mistr světa Lewis Hamilton svěřil, že kvůli odloženému začátku sezony poruší svoje zvyky.

Patrně se posadím do simulátoru, i když ho zrovna dvakrát nemiluji. Chci ale využít všechny příležitosti k tomu, abych byl pro úvodní závod v plné kondici. Moje motto zní: Na Red Bull Ringu stejně, jako by žádná přestávka nebyla,“ prohlašuje.

Britský jezdec se zabýval i otázkou, zda se neocitne v nevýhodě vůči později narozeným kolegům. Ti se nyní horlivě věnují e-racingu, v jehož společnosti mnohdy vyrůstali.

Nevidím to jako generační duel. Mladší vždycky budou vyzývat starší, aby se sami dostali do popředí. Jenže když dojde na rychlost, není jednoduché držet krok se zkušenými,“ je přesvědčen. „Potkal jsem za svoji kariéru hodně soupeřů nejrůznějšího věku, mezi nimi řadu opravdu mimořádně talentovaných. V konečném důsledku ovšem pokaždé nastupuji sám proti sobě. Jsem si totiž tím nejpřísnějším kritikem. Abys byl ve formuli 1 úspěšný, musíš závodit s vášní. Potřebuješ mít schopnost jít až na samotný limit. Pak vyhraješ.

Zdroj: FORMULE.cz