Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris vzal zavděk formulí 3

Norris vzal zavděk formulí 3

Návrat do kokpitu bude krušný

Od únorových testů v Barceloně neseděli piloti F1 ve svých vozech. Čtyři měsíce nečinnosti někteří z nich prokládají aktivitami ve virtuálním světě, případně tréninkem s motokárou, což je ale náhrada pouze částečná.

Znovu do akce se (snad) dostanou až pátého července na Red Bull Ringu. Bude to připomínat pověstné hození do studené vody, protože žádné zkušební jízdy předtím samozřejmě v plánu nejsou. Každý se tedy snaží dostat se jakýmkoliv způsobem do tempa. 

Návrat o pár let zpátky. Norris znovu sedí v monopostu formule 3. Foto: Carlin

Například o Landu Norrisovi se proslýchalo, že se svezl s „eftrojkou“. „Ano, je to pravda,“ potvrdil webu The Race. „V příštích týdnech strávím navíc hodně času na simulátoru. Je mně jasné, že ani jedno z toho se nedá srovnávat se skutečným monopostem formule 1. Pohybujeme se na jiné úrovni. Když už se ale konečně otevřely tratě, tak proč to nevyužít? Nebude vůbec jednoduché se do toho znovu vpravit. Myslím si však, že většina z nás brzy najde svoji obvyklou rychlost.

Podle zprávy na sociálních sítích Norrisovi auto půjčil britský tým Carlin. Na kterém okruhu se akce uskutečnila, známo není. Dá se ovšem předpokládat, že na stejný nápad přišli i jiní, jen o tom pomlčeli.

Zdroj: FORMULE.cz