Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari také podporuje obrácený rošt

Ferrari také podporuje obrácený rošt

Opravdu má vážný problém?

Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto opět uvedl, že do sezony 2020 tým nastoupí s málo konkurenceschopným vozem.

"Ferrari v nedávné době akceptovalo hodně kompromisů. Například zmrazení vývoje a komponentů v době, kdy víme, že nemáme moc konkurenceschopný vůz," řekl.

Jasně, běžné mediální hry před začátkem sezony. Nebo ne? Binotto podporuje experiment s kvalifikačním závodem, do kterého by jezdci startovali v obráceném pořadí šampionátu. Ozvláštnil by druhý závodní víkend na okruhu Red Bull Ring. To by asi nedělal, kdyby věřil, že jeho tým má vůz na boj o mistrovský titul.

"Já si myslím, že musíme udělat něco proto, abychom zaujali pozornost fanoušků. Formule 1 musí dát lidem show. A podle mě by součástí řešení měly být sobotní sprinty na okruzích, kde se bude závodit dva víkendy v řadě. Sezona 2020 může být ideální platformou pro testování takových nápadů," prohlásil Binotto.

O tom, že názor na sobotní sprint závisí na sebevědomí týmu, nepochybuje ani Ross Brawn, který byl na poradě, kde šéf Mercedesu novinku zablokoval.

"Mysleli jsme si, že vzhledem k tomu, že některé velké ceny budou muset být druhým závodem na stejném okruhu, by toto byla perfektní věc. Ale nebude to možné kvůli Mercedesu. Toto (Wolff) byl zcela upřímný a na setkání řekl: Myslíme si, že jsme ve výborné pozici, usilujeme o sedmý mistrovský titul v řadě, proč bychom se toho měli vzdát? Tato věc mi nám zkomplikovala život. A já tomu rozumím a respektuji to," konstatoval.

Pokud by mělo Ferrari rychlý vůz, Binotto by nejspíš také byl proti experimentům. Mají se tifosi skutečně obávat začátku sezony?

Příští měsíc zjistíme, zda nás Binotto skutečně nevodí za nos. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ