Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mugello jako záskok za Singapur?

Mugello jako záskok za Singapur?

Ferrari chce slavit doma

Znovu se vynořuje varianta dvou podniků F1v Itálii za sebou. Zdravotní situace v Singapuru totiž příliš nenasvědčuje tomu, že by se v městském státě v září mohlo závodit. Promotér navíc nechce ani slyšet o tom, že by se veškeré dění odehrávalo za zavřenými dveřmi. Přeložení na pozdější termín rovněž nepřipadá v úvahu.

Jak informuje web RaceFans, žhavým kandidátem se stává Mugello. Toskánský okruh, nacházející se 300 kilometrů jihovýchodně od Monzy, vehementně prosazuje především Ferrari. Scuderia totiž má v Singapuru absolvovat tisící velkou cenu v MS F1 ve své historii. 

Nemá se dělat účet bez hostinského, ale pořádání velkých cen ve velkoměstech momentálně přináší prakticky neřešitelné problémy. Singapur bohužel není výjimkou. Foto: Mercedes

Takhle se naskýtá obrovská šance oslavit ji, byť nejspíše bez diváků, na domácí půdě. Imola údajně již nepředstavuje alternativu, neboť tamní pořadatelé mají problém s místními úřady. Ty akci nejsou příliš nakloněny a trvají na hygienických požadavcích, jež de facto její konání vylučují.

Dotázaný sportovní ředitel F1 Ross Brawn odpověděl vyhýbavě: „Jsou různé možnosti – Mugello, Hockenheim, Imola, Jerez. Pro ně se nyní otevírá větší manévrovací prostor. Uvidíme, jak se to vyvine.

Zdroj: FORMULE.cz