Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Villeneuve se vyjádřil k incidentu s týmovým kolegou

Villeneuve se vyjádřil k incidentu s týmovým kolegou

"Situaci jsem bohužel neodhadl správně," přiznává Kanaďan.

Měl to být další skvělý závod pro jezdce Suaberu, ale patnáct kol před koncem Grand Prix v Monte Carlu se Jacques Villeneuve pokusil v divokém manévru předjet svého týmového kolegu Felipe Massu. Celá akce vyřadila oba jezdce ze souboje o cenné body.
 
"Za to, že jsme z Monaka nedovezli žádné body, jsem částečně zodpovědný i já," přiznal opatrně Villeneuve. "Felipe měl problémy se zadními pneumatikami a tak jsem jej chtěl předjet. Bohužel jsem tu situaci neodhadl správně. Felipe musel vyjet z dráhy, aby do mě nenarazil, a já si poškodil přední část vozu. Musel jsem tak podruhé do boxů."
 
"Samozřejmě jsem se toho mohl vyvarovat, ale v tom momentě jsem si myslel, že to riziko musím podstoupit. Měli jsme dobrou formu, mohli jsme nasbírat pro tým cenné body. Nechtěl jsem, aby se mi Fisichella vzdálil a zkusil jsem tak něco, co bohužel nefungovalo."
 
Oba týmový kolegové si celou věc vyříkali ještě před plánovaným pohovorem se šéfem stáje Peterem Sauberem. "Po závodě jsem vše Felipemu vysvětlil a on to pochopil a dodal, že by se mnou kvůli pneumatikám stejně nemohl držet krok."