Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mugello se dočká premiéry ve F1

Mugello se dočká premiéry ve F1

Rusko pevně počítá s diváckou kulisou

Liberty Media dnes potvrdila, že devátým a desátým pokračováním letošní sezony MS F1 budou Velké ceny Toskánska a Ruska. Zatímco v případě Soči jde jen o potvrzení původního termínu, Mugello si odbude svoji premiéru v královské kategorii.

Plný název podniku zní Velká cena Toskánska – Ferrari 1000, což připomíná, že právě během něj kultovní značka (jíž ostatně autodrom od roku 1988 patří) oslaví svůj tisící start v šampionátu. Jede se týden po Monze, tedy o víkendu 11. až 13. září.Součástí programu budou rovněž klání F2 a F3. 

Takto vypadá aktuální podoba kalendáře MS F1 2020. Foto: F1

Na Apeninském poloostrově se tak poprvé od roku 2006 uskuteční dva závody F1 v jednom roce. „Mugello je nejen jednou z nejatraktivnějších a nejnáročnějších tratí, ale také hraje prim, pokud jde o dodržování pravidel trvale udržitelného rozvoje,“ prohlásil šéf Scuderie Mattia Binotto.

Dmitrij Černyšenko, vicepremiér Ruské federace a předseda organizačního výboru tamní VC, znovu potvrdil, že v Soči by už neměla chybět divácká kulisa. „Vláda tomuto záměru poskytne veškerou možnou podporu“, zdůraznil.

Zbytek kalendáře má být uveřejněn „v nejbližších týdnech“.

Zdroj: FORMULE.cz