Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel přesedl do jiného vozu

Vettel přesedl do jiného vozu

Urychlená dodávka nových dílů prý pomohla

Sebastian Vettel nemá po pátku na kontě žádné oslnivé měřené kolo. Přesto je spokojen s novými díly, které Ferrari svým jezdcům tento víkend doručilo.

Zatímco Charles Leclerc byl, s dávkou štěstí, v cíli VC Rakouska druhý, Vettel nemohl být spokojen s rychlostí v kvalifikaci ani v závodě. Obzvlášť se trápil s plnou nádrží. I kvůli tomu Scuderia popohnala nasazení dílů z nového aerodynamického balíčku, který měl být původně nasazen příští týden v Maďarsku.

"Co se týče výsledku, tak je třeba zmínit, že se mi jeden (dobrý) čas vymazal. Jinak to nebyl správný den na rychlá kola," vysvětluje Vettel. "Některé týmy předpokládají, že v sobotu se nepojede kvůli dešti a už se připravily na nedělní kvalifikaci. My jsme se však potřebovali soustředit na vyzkoušení nových věcí, které jsme na tento víkend dostali. A dojmy jsou pozitivní, ačkoli ještě potřebujeme doladit nastavení. Prostě jsme testovali, udělali si domácí úkoly.

Dost jsem si hrál s brzdami. Ještě nemám po minulém víkendu rytmus. Ale teď to už bylo o dost lepší. Celý den jsem měl pocit, že sedím v jiném voze. V takovém, který mě poslouchá. S minulým víkendem se to vůbec nedá srovnávat."

V souboru nových dílů byly přední křídlo, které upravuje proudění vzduchu kolem čelní části monopostu, i nová podlaha, od níž se očekává zlepšení stability zadní části SF1000.

Horší než minulý víkend to už snad nebude. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ