Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

São Paulo chce dodržet smlouvu

São Paulo chce dodržet smlouvu

A také by rádo podepsalo novou

V zákulisí formule 1 se proslýchá, že na západní polokouli se letos nepojede ani jeden závod. Zvěsti se donesly až do brazilského São Paula, kde se nesetkaly s pochopením. Přestože Brazílie patří mezi země nejvíce zasažené pandemií nemoci Covid-19, v São Paulu nevidí důvod, proč zrušit letošní závod na oblíbeném Interlagosu.

"Okruh je připraven přivítat formuli 1. Samozřejmě, v souladu s opatřeními na ochranu zdraví. Chci to říct co nejjasněji. Smlouva na tento rok se musí dodržet a my trváme na tom, že tomu tak bude," nechal se slyšet guvernér státu São Paulo João Doria.

São Paulo by také chtělo, aby Brazílie a město Rio de Janeiro v době hospodářské krize zapomněly na nápad hostit Velkou cenu Brazílie někde jinde než na Interlagosu.

"S Liberty Media nadále jednáme o prodloužení kontraktu. My máme závodní okruh, který je připravený, osvědčený a považovaný za jeden z pěti nejlepších na světě. Nic proti Riu, ale jaký by mělo smysl utratit miliardu realů (4.5 miliardy korun) na vybudování trati někde, kde chybí povolení odboru životního prostředí, a v době pandemie, kdy v soukromém ani státním sektoru není zdrojů nazbyt," zdůraznil Dpria.

Interlagos bude o F1 bojovat. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ