Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Albon je oproti Verstappenovi louda

Albon je oproti Verstappenovi louda

Problémy mu dělá těžké auto

Až dosud se Alexander Albon těšil přízni svých nadřízených i odborníků. Po dvojzávodě na Red Bull Ringu se ale ocitl v palbě kritiky.

Měl by totiž podle těchto hlasů přece jen méně zaostávat za týmovou jedničkou Red Bull Racingu Maxem Verstappenem. Nejde přitom o subjektivní dojem. Statistika ukazuje, že v letošních trénincích a kvalifikacích nabral Thajec na svého kolegu průměrnou ztrátu 0,644 sekundy. To je, zvláště na krátkém Red Bull Ringu, opravdu hodně. Porazil ho jen jednou, ve druhé fázi kvalifikace na VC Rakouska.

Před týdnem to ještě tak výrazně nevystoupilo na povrch, protože Verstappen záhy odstoupil a Albon díky příznivé konstelaci dokonce v jednu chvíli reálně sahal po vítězství. O uplynulém víkendu to ovšem bylo markantní. Verstappen jako jediný alespoň částečně stačil mercedesům. Naopak Albon měl plné ruce práce s tím, aby odrazil Péreze s racing pointem. 

Albon už není senzačním nováčkem a musí si zvyknout na to, že nebude pokaždé chválen. Foto: Red Bull.

V principu je pomalý,“ vyjádřil se pro německou mutaci Sky Ralf Schumacher. „Red Bull, pokud chce usilovat o titul, potřebuje druhého jezdce, který ho postrčí k zisku Poháru konstruktérů. Zatím ho zjevně nemá.“ „Max je na všechno sám,“ přidal se další expilot F1 Marc Surer.

Christian Horner z pozice šéfa zatím volil opatrná slova: „Alex zažil závod se dvěma odlišnými polovinami. V té první mu to vůbec nešlo. Ve druhé už podal dobrý výkon. Jeho rychlost byla v pořádku. Výborně se také bránil Pérezovi, který řídil v tu dobu nejlepší auto na trati. Teď mu musíme pomoct přijít na to, jak zacházet s vozem s plnou nádrží.

Zdroj: FORMULE.cz