Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Nepovedený víkend Mičánkových lamb na Nürburgringu

Nepovedený víkend Mičánkových lamb na Nürburgringu

Makeš v Brně útočil na stupně vítězů

Druhé vystoupení jezdců týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra v seriálu Lamborghini SuperTrofeo se příliš nepovedlo. Z Nürburgringu se vracejí bez jediného bodu.

Amatérská posádka Kurt Wagner a Libor Dvořáček měla skvěle našlápnuto k pódiovému umístění. Těsně před časovým oknem pro povinné zastávky v boxech došlo na Kurtově autu k defektu levé zadní pneumatiky. Bohužel se to stalo opravdu příliš brzy, a tak musel po výměně kola vyjet ještě jednou zpátky. Jenže v nájezdu do první zatáčky dostal smyk a nárazem do svodidel poškodil větší část lamba. Protože v Německu byl náš program nahuštěn do jediného dne, nestihli jsme v krátké čtyřhodinové přestávce opravu,“ vysvětlil manažer ekipy Jiří Mičánek mladší.

Nevedlo se ani Jakubovi Knollovi s Bronislavem Formánkem. Shodně hrubě chybovali během střídání, což je opakovaně stálo minimálně dvacet vteřin a především třetí místo ve třídě. V obou jízdách se propadli na konec druhé desítky pořadí.

Michal Makeš se zařadil mezi špičkové jezdce šampionátu TCR Eastern Europe. Foto: Buggyra

Reputaci stáje zachraňoval v Brně Michal Makeš. S Cuprou TCR vybojoval v kláních seriálu TCR Eastern Europe páté a čtvrté místo. Stal se tak nejlepším českým účastníkem a stále se uchází o bronzový stupínek v závěrečném účtování.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra