Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly zůstane v AlphaTauri

Gasly zůstane v AlphaTauri

O jeho parťákovi stále není rozhodnuto

Stále přežívající spekulace o případné výměně Alexandera Albona u Red Bull Racingu Pierrem Gaslym dneškem ztrácejí jakékoliv opodstatnění. Francouzův mateřský tým AlphaTauri oznámil, že za něj bude jezdit i v příštím roce.

Jsem velmi šťastný, že absolvuji se Scuderií AlphaTauri další sezonu,“ prohlásil Gasly. „Tento rok je pro mě extrémně úspěšný a jsme na nejlepší cestě k tomu, aby se stal nejlepším v celé historii stáje. Mám pocit, že jsme si navzájem vytvořili velmi silné vztahy. Využili jsme každou šanci, i tu největší při Velké ceně Itálie. Vyhrát v Monze, to byl pro mne mimořádný okamžik.“ 

Gasly prožívá nejlepší sezonu ve své kariéře. Foto: AlphaTauri

Od chvíle, kdy se loni k nám vrátil, předvádí výborné výkony a dosáhl dvou pódiových umístění, v Brazílii 2019 a teď při domácím závodě v Itálii,“ pochválil ho šéf týmu Franz Tost. „Je hodně silný po mentální stránce, skvěle motivovaný a pro dosažení cíle udělá cokoliv.

O Gaslyho kolegovi zatím rozhodnuto nebylo. Daniil Kvjat dosud nijak zvlášť nepřesvědčil. Útočiště ve Faenze by mohl případně nalézt Albon, jehož dny u Red Bull Racingu se zdají být sečtenými. Jako nejpravděpodobnější kandidát se ale uvádí junior Hondy Juki Cunoda, toho času činný ve F2.

Zdroj: AlphaTauri, úvodní foto: AlphaTauri