Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc nemá vysvětlení

Leclerc nemá vysvětlení

Kam se poděly všechny ty sekundy?

Charles Leclerc nemá vysvětlení pro svůj velmi slabý kvalifikační výsledek. Nejenže se nedostal do finálové části kvalifikace, ale ve Q2 obsadil až 14. příčku. Ani to ale ještě nebyla nejhorší zpráva dne. Nejnepříjemnější byla zpráva o jeho časové ztrátě na vítěze Q2.

"Nemám pro to vysvětlení. Absolutně ne," přiznal Monačan po vystoupení z vozu. "Dopoledne ve třetím tréninku hustě pršelo a byli jsme konkurenceschopní. Můžeme říct, že jsme měli jeden z nejrychlejších vozů na trati. A v kvalifikaci jsme ztratili šest sekund. Nemluvíme tady o desetinách sekundy. Byli jsme pomalejší o šest sekund! To je strašně obrovská ztráta. Nedokážu si to vysvětlit.

Musíme pochopit, co na mokru děláme špatně. To není poprvé, už se nám to párkrát v dešti stalo. Když je trať mokrá, ztrácíme více než ostatní, a ne o málo. Netuším, v čem to vězí. Jak jsem řekl, dnes dopoledne pršelo a na přechodných pneumatikách jsme byli poměrně rychlí. Neznám odpověď."

Sebastianu Vettelovi se povedlo porazit týmového kolegu, ale ani on nepostoupil do Q3, takže se také neradoval.

"Bylo to těžké, nedařilo se nám zahřát pneumatiky," řekl Vettel. "Byla to náročná kvalifikace a jsem zklamaný, že jsme nepostoupili do poslední části, protože jsme přes nedostatek přilnavosti byli od začátku víkendu konkurenceschopní."

V pohonné jednotce Ferrari chybu hledat nemůže, Alfa Romeo s ní do Q3 dostala oba své vozy.

Ferrari je na tom špatně od začátku roku, ale šest sekund na Red Bull v jediném kole? Foto: Ferrari

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Ferrari