Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc už neměl co obout

Leclerc už neměl co obout

A chtěl to mít co nejdříve odbyté

Charles Leclerc nechtěl věřit svým očím, když svoje jméno četl na druhém místě pořadí po úvodních pokusech v závěrečné části včerejší kvalifikace. Dokonce v té chvíli porážel i oba mercedesy.

Nemohu říci, že to bylo perfektní kolo, protože vždycky je co zlepšit. Ale myslím si, že jsem všechno udělal správně,“ pochválil se monacký závodník. „Zažil jsem i trochu strachu, když jsem do první zatáčky šel ale hodně, hodně pozdě na brzdy. Zvládl jsem ji však a i výjezd z ní byl v pořádku.

Později se auto trochu smýkalo a pilot se obával o životnost pneumatik. Nicméně vše dopadlo dobře. „Jsem extrémně spokojený,“ dodal. 

Zatímco Vettel uvízl ve druhé fázi, odstartuje Leclerc z druhé řady. Foto: Ferrari

Nicméně znovu už nevyjel a jen sledoval z boxů, jak se Bottas a Russell dostávají před něj. Neměl už totiž co obout. V takových situacích je ovšem obvyklý opačný postup, tedy jediný úder odložit na co nejpozdější dobu. „Měl jsem tomu dva důvody,“ vysvětlil Leclerc. „Jednak jsem ke konci očekával silný provoz. A potom jsem přesně věděl, čeho mám dosáhnout, a neočekával jsem, že bych si pozdějším výjezdem nějak pomohl.

Okamžitě rovněž začal brzdit nadměrná očekávání do samotné velké ceny: „Buďme realisty. Náš monopost není čtvrtý nejrychlejší v poli. Nebudeme už zdaleka tak konkurenceschopní.

Zdroj: Ferrari, úvodní foto: Ferrari