Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean ukázal popáleniny a speciální přilbu

Grosjean ukázal popáleniny a speciální přilbu

Speciální přilby mají i Russell, Alonso a Leclerc

Romain Grosjean ukázal popáleniny, které během 28 sekund v ohnivém pekle utrpěl na pravé ruce. Hned je třeba podotknout, že více popálenou má levou ruku, která mu tento víkend nedovolí závodit a zůstává v obvazech. Tohle je fotka jeho méně popálené ruky.

Méně popálená ruka. Foto: Romain Grosjean

Grosjean zveřejnil také fotografii přilby se speciálním grafickým designem, kterou chtěl použít ve svém posledním závodě ve F1, když ještě věřil, že se ho zúčastní. Autory jsou jeho děti Sacha, Simon a Camille.

Snad ji ještě použije. Foto: Romain Grosjean

Přilba by ještě mohla najít uplatnění při soukromém testu, kterým by se Grosjean rád rozloučil se světem formule 1. Rád by z monopostu F1 naposledy vystoupil s jinými myšlenkami, než že musí nějak uniknout plamenům. Tým Haas však nebude tím, kdo mu poskytne jeden ze starších vozů. Jak oznámil, prostým důvodem je, že nemá žádný starší pojízdný vůz. Pohonné jednotky se totiž vždy na konci roku vracejí Ferrari. Šéf Haasu Günther Steiner navrhl, aby mu tedy test umožnilo Ferrari, které má zákaznický program pro soukromé osoby se zájmem povozit se v rudém monopostu. Ochotu pomoci Grosjeanovi zatím avizoval pouze Mercedes.

Připojujeme fotografie speciálních přileb, které se včera představily na okruhu Yas Marina. George Russell tmavomodrou přilbou děkuje rodině Williamsových, která mu umožnila vstup do F1. Charles Leclerc se loučí se Sebastianem Vettelem jako týmovým kolegou pomocí přilby kopírující Vettelův design, samozřejmě s monackou vlajkou místo německé. Svou přilbu ukázal také Fernando Alonso. Mezi tréninky divákům v Abú Zabí předvedl vůz, ve kterém v roce 2005 získal první titul mistra světa, přičemž na přilbě nesmí chybět bleděmodrá barva Asturského knížectví.

Franku a Claire, děkujeme! Foto: George Russell

Děkujeme, Sebe! Foto: Ferrari

Fernando, vítej zpátky! Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Romain Grosjean