Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi na vítězství nezáleží

Verstappenovi na vítězství nezáleží

Už jen samotná kvalifikace byla úžasná

Vítězem poslední kvalifikace letošní sezony formule 1 se stal v Abú Zabí Max Verstappen. Jak pro nizozemského pilota, tak pro tým Red Bull se jednalo o první kvalifikační prvenství od loňské Velké ceny Brazílie.

„Řekl bych, že jsme letos zajeli několik dobrých kvalifikací, na pole position to ale nestačilo. To, že jsme konečně získali alespoň jedno, je pro tým velkým úspěchem. Po celou sezonu jsme pracovali opravdu tvrdě na tom, abychom stáhli ztrátu na Mercedes. On samozřejmě má jinou strategii pro vývoj vozu. Pro nás to bylo všechno jenom o tom, abychom auto pochopili, mohli ho vylepšit pro příští rok a být dnes první. Jsem šťastný za celý tým,“ uvedl Verstappen po skončení kvalifikace.

Počítá ovšem s tím, že to v závodě nebude mít s mercedesy snadné: „Očekávám, že na mě budou tlačit. Začneme na střední směsi pneumatik a myslím si, že ujedeme (zbytku pole – pozn. red.). Možná to budou zkoušet s trochu jinou strategií. Už jenom dnešek byl pro mě úžasný. Na tom, jestli vyhrajeme i zítra, nezáleží. Samozřejmě ale uděláme vše pro to, abychom závod vyhráli.“

Po ročním čekání odstartuje Max Verstappen znovu z pole position. Foto: Red Bull

Red Bull čeká v Abú Zabí na vítězství od roku 2013. Tehdy triumfoval Sebastian Vettel. Od té doby kralují na okruhu Yas Marina mercedesy. V letech 2014, 2016, 2018 a 2019 vyhrál Lewis Hamilton, v sezoně 2015 Nico Rosberg a v roce 2017 Valtteri Bottas.

Zdroj: planetf1, úvodní foto: Red Bull