Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mazepin netestuje s Mercedesem

Mazepin netestuje s Mercedesem

Prý to určitě nemá souvislost se skandálem

V Abú Zabí dnes začal dvoudenní test nováčků a Nikita Mazepin se ho neúčastní s týmem Mercedes, jak mnozí ještě před týdnem nebo dvěma očekávali.

Ruský závodník sice nepatří a nepatřil mezi mladé jezdce podporované Mercedesem, přesto s ním však v uplynulých dvou letech úzce spolupracoval. Ohromné ​​finanční zdroje jeho otce mu koupily jakýsi "přípravný program na F1". V rámci něj, stranou od juniorů Mercedesu, absolvoval několik soukromých testů se staršími monoposty týmu Mercedes. Použití nového vozu v soukromém testu zakazují pravidla.

Letos závodník ve F2 získal nárok na superlicenci. Příští rok bude závodit za finančně podvyživený tým Haas, a jelikož Mercedes aktuálně nemá mladého jezdce k otestování, očekávalo se, že na jeden den se do jeho vozu posadí právě Mazepin. Místo něj se ale povozí Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries, jezdci sesterského týmu ve formuli E. A prý to vůbec, ale vůbec nesouvisí se skandálem, který bohatý Rus vyrobil minulý týden.

"Během roku jsme s ním (s Mazepinem) absolvovali intenzivní testovací program s dva roky starým vozem. Do testu mladých jezdců jsme se ale před pár dny rozhodli nasadit Stoffela a Nycka," řekl Toto Wolff. "Jsou to naši závodníci ve formuli E a odvedli tam dobrou práci. Navíc Stoffel mohl být zklamaný, že se před týdnem nedostal na start velké ceny, takže o to víc to takto dává smysl. Nijak to nesouvisí s tím, co (Mazepin) udělal. Nám jde o to, abychom z testu vytěžili co nejvíce."

Dnes ve voze Haasu jezdí Mick Schumacher. Zajímavé je, že ani tento tým dosud oficiálně neoznámil Mazepinovu účast. Jezdec, který zítra v Abú Zabí usedne do vozu, o tom už dnes musí vědět, k médiím se ale zpráva nedostala.

K Mazepinovi se teď nikdo nehlásí. Wolffovi se povedlo během celého rozhovoru nevyslovit jeho jméno. Foto: Mazepin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Hitech