Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nováčci Steinera překvapili

Nováčci Steinera překvapili

Haas získal hodně mediální pozornosti.

Šéf týmu Haas přiznal, že ho až překvapilo, jak hladce proběhly zimní testy. Stáj před sezonou vyměnila dva zkušené závodníky za dva nováčky, kteří byli postaveni před úkol připravit sebe, vůz i celý tým na sezonu 2021 během tří testovacích dní, což je v moderní éře F1 rekordně krátká doba.

"Na rychlost ani tak nehledíme, potřebujeme se učit," řekl Günter Steiner. "Podle mě je nejdůležitější, že prošli celým procesem, všemi procedurami, neudělali žádné chyby, nebourali ani nic podobného. Rozhodně pozitivní překvapení. Překvapilo mě i to, jak dobře jsou oba připraveni. Kvalitní zpětná vazba, tu jsem skutečně nečekal. Takže vše proběhlo velmi dobře. Jsem přesvědčen, že máme dva jezdce, se kterými budeme mít dobrou budoucnost."

Připomeňme, že ani pro jednoho to nebyla první zkušenost s vozem F1. Mick Schumacher dostal příležitost díky Jezdecké akademii Ferrari a Nikita Mazepin jako jeden z testovacích jezdců Mercedesu.

Oba jezdci přitahují pozornost médií. Špatně do světla reflektorů vykročil ruský jezdec, který po aféře kolem nevhodného videa zveřejněného na jeho účtu v sociální síti pokračuje v rozporech se západními médii.

"Novinář z BBC o mně napsal, že jsem (v testech) jezdil na hraně. Zajímavý názor. Když máte málo času, tak samozřejmě nejezdíte na hraně. Havárie by nás připravila o spoustu času. Takže rozhodně nesouhlasím, ale expert zvenčí to určitě musí vědět lépe," postěžoval si Mazepin v ruské televizi.

Německého závodníka možná problémy s médii čekají za nejbližším rohem. Své o tom ví jiný syn mistra světa, Nico Rosberg.

"Není snadné přijít s nálepkou syn," řekl syn Kekeho Rosberga, který svůj titul získal v roce 2016. "Mick to bude mít desetkrát těžší, než jsem měl já, protože Michael byl ve F1 relativně nedávno a byl mnohem úspěšnější. Zpočátku bude pod drobnohledem více než Lewis (Hamilton). Jen doufám, že si to Mick nepustí do hlavy a soustředí se na svou práci, jinak mu to vezme všechno potěšení z toho, co dělá."

Pozornost si opět zasloužil i samotný Steiner, který je opět výraznou osobností dokumentu Touha po vítězství, jehož sezonu sérii Netflix vydal včera.

Mazepin si přízeň médií nezískal, ale pozornost určitě ano. Foto: Haas

Zdroj: grandprix, Match TV, Sport1, úvodní foto: Haas