Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas zmešká začátek testů

Haas zmešká začátek testů

Na vině má být opožděné letadlo.

Tým Haas přijde o část druhé poloviny zimních testů, která na Bahrajnském mezinárodním okruhu začne zítra. Důvodem je zpožděné přepravní letadlo. To mělo být i s velkou částí výbavy týmu Haas už dávno v Bahrajnu, jenže z neznámého důvodu zůstalo trčet v Istanbulu a už do Spojeného království dorazilo se značným zpožděním, až v úterý.

Laikovi se to možná nezdá být tak velký problém, ale jeden den přípravy prostě týmu F1 nestačí. Pro srovnání, ostatní týmy začaly vybalovat v pondělí. Americký tým dnes informoval, že úsilí každého přítomného člena týmu směřuje k účasti v odpolední části čtvrtečního testování. Kdyby se to povedlo, nebyla by to zas tak velká časová ztráta. Na druhé straně, Haas kvůli problémům s technikou v Barceloně potřebuje čas dohánět, ne ho dále ztrácet. Nemluvě o tom, že tým ještě neoznámil jméno nového týmového kolegy Micka Schumachera, jelikož kontrakt Nikity Mazepina byl ukončen.

Tým Haas otevírá bedny, když ostatní už jen kontrolují detaily. Foto: Haas

Uralkali mezitím oznámilo, že přirozeně bude chtít zpátky peníze za sezonu 2022, které jsou už prý z velké části na bankovním účtu Haasu. Smlouvu s ruským výrobcem hnojiv včera rozvázal i tým Hitech závodící ve Formuli 2. Ruský jezdec měl zajímavé vyjádření na účet důvěry vůči svému bývalému týmu.

Rozhodně nevidím F1 jako uzavřenou kapitolu,“ prohlásil Mazepin. „Nadále se budu udržovat ve formě a budu připraven využít příležitost, když přijde. Momentálně myslím pouze na F1, jiné série mě nezajímají. Je dobré nechat si všechny možnosti otevřené, ale rozhodně nebudu mít zájem vrátit se na místo, kde mě nechtějí. A jak jistě víte, F1 je nebezpečný sport kde se jezdec musí spolehnout na svůj tým. Je to otázka bezpečnosti a já teď nemůžu říct, že jim důvěřuji.

Zdroj: Motorsport, Racer, úvodní foto: Haas