Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tomeček nejrychlejší mezi rychlými asistencemi

Tomeček nejrychlejší mezi rychlými asistencemi

Přes duny s tunovou zátěží

Tomáš Tomeček nejel na letošní Rallye Dakar sbírat vavříny. Přesto se nevrátil s prázdnou. Kromě medaile za úspěšné absolvování soutěže získal i plaketu pro vítěze skupiny rychlých asistencí.

Chystali jsme tatru na Africa Eco Race, jenže přišel email od Jeana Louise Schlessera, že se kvůli nepříznivé situaci ve světě závod konat nebude,“ uvedl Tomeček. „Naštěstí se ozvali z německého týmu South Racing s nabídkou dělat na Dakaru doprovod jejich buginám. Do vozu jsme namontovali sedačky pro navigátora Láďu Lálu a německého mechanika Philippa Rettiga.“ 

Tomáš Tomeček zvítězil na Dakaru mezi rychlými asistencemi. Foto: Tom Racing

Truck vezl skoro tunu náhradních dílů, pneumatik a nářadí, hodně se bořil do písku a spotřeba vyskočila o třetinu nahoru. Vždy startoval až úplně vzadu a do cíle obvykle dojížděl za tmy. Přesto v celkovém pořadí kategorie kamionů figuruje na 16. místě.

Skvěle jsme se svezli. Moc se mi líbily tratě i krajina. A také duny, takové se teď v Africe moc nejezdí,“ pochvaloval si Tomeček. „Pořadatelé měli perfektní catering. Organizace byla na můj vkus trochu technokratická, ale vše šlapalo. Kdyby ještě někdy přišla podobná šance, nebránil bych se jí. Ale nejvíc bych si přál, abychom se v příštím roce zase vrátili do Afriky.

Zdroj: Tom Racing, úvodní foto: Tom Racing