Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tomeček se vrací na Rallye Dakar

Tomeček se vrací na Rallye Dakar

Na výsledek ale tentokrát nepojede

Tomáš Tomeček proslul v minulých letech jako osamělý hrdina, probíjející se bez spolujezdců v kabině kamionu do afrického Dakaru.

Velký ctitel Africa Eco Race však musel tentokrát změnit plány. Soutěž po stopách legendárního maratónu totiž padla, jako řada jiných sportovních podniků, za oběť pandemii koronaviru.

Důkladně vypiplaná tatra nicméně nebude zahálet v garáži. Tomeček se domluvil s německým týmem South Racing a bude mu dělat rychlou asistenci. Na Dakaru, ovšem tom, který se uskuteční v Saúdské Arábii. Tentokrát bude mít vedle sebe navigátora, osvědčeného Ladislava Lálu. 

Tomáš Tomeček bude na Rallye Dakar pomáhat druhým. Foto: Tom Racing

Divná doba, připravovali jsme se do Afriky do Dakaru, a jedeme do Saúdské Arábie na Dakar,“ povzdechl si Tomeček. „Sice mimo klasifikaci a na konci závodu, ale mám radost, že se po roční pauze projedeme s tatrou pouští.“ Výhodou je, že jde o nákladní vůz s korbou, přestavěný na závodní vozidlo dle homologací FIA. Není tedy problém do něj naložit nářadí a náhradní díly, což by u současných speciálů nepřicházelo v úvahu.

Tomáš Tomeček vyhrál Rallye Dakar jako člen posádky Karla Lopraise v roce 1995. Už coby pilot v ní obsadil druhé (2003) a třetí (1999) místo.

Zdroj: Tom Racing, úvodní foto: Tom Racing