Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

U HWA mají o sestavě jasno

U HWA mají o sestavě jasno

Nanniniho s Villagomezem doplní Rasmussen

HWA Racelab je další stájí, která má ohledně jezdeckého složení pro letošní sezonu FIA F3 jasno. Po Matteovi Nanninim a Rafaelu Villagomezovi angažoval tým také Olivera Rasmussena. Dánský pilot loni působil u Premy ve Formula Regional European Championship. Na konto si připsal šest vítězství a celkově skončil třetí. Ještě předtím si ale během zimy zazávodil také v Toyota Racing Series, v níž umístil jako jedenáctý.

„Přestup do formule 3 je milníkem mé kariéry. Společně s HWA uděláme vše pro to, abychom byli konkurenceschopní. Doufám, že budeme v nadcházející sezoně jedním z nejlepších týmů a já jedním z nejlepších jezdců,“ uvedl dvacetiletý Rasmussen.

Šéf HWA Racelab Thomas Strick dodal: „Oliverovo účinkování v loňské sezoně Formula Regional European Championship bylo působivé. Šest vítězství a třináct pódiových umístění mluví za vše. Ukazuje to, že může dosahovat špičkových výkonů i na tak vyrovnané úrovni, jaká je ve FIA F3. Budeme ho podporovat, jak jen to bude možné, aby mohl ze svého obrovského potenciálu ukázat na trati co nejvíce.“

Oliver Rasmussen odjede svou premiérovou sezonu ve FIA F3 u stáje HWA Racelab. Foto: HWA Racelab

Rasmussen si monopost FIA F3 vyzkoušel už během loňských posezonních testů. Zatímco v Barceloně jezdil u Hitechu a poté také u HWA Racelab, v Jerezu se představil s Premou a znovu s HWA Racelab.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab