Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prema zaplnila poslední volné místo v sestavě

Prema zaplnila poslední volné místo v sestavě

Leclerka s Haugerem doplní Caldwell

Olivera Caldwella budeme během letošní sezony FIA F3 vídat u stáje Prema. Brit doplní v sestavě týmu Arthura Leclerka s Dennisem Haugerem. Nebude to poprvé, co se představí v těchto barvách. Za Premu totiž závodil už v roce 2018 v německém a italském šampionátu F4 a také během sezony 2019 ve Formula Regional European Championship.

„Jsem nadšený, že pojedu v letošní sezoně FIA F3 za Premu. Za tento tým jsem závodil už dříve v jiných šampionátech. Těším se na další pokračování naší spolupráce a na to, že využiji zkušeností, které jsem nasbíral během své nováčkovské sezony ve FIA F3,“ uvedl Caldwell.

Šéf stáje René Rosin okomentoval Caldwellův příchod takto: „Těšíme se, až přivítáme Olliho zpět do rodiny Premy. Už jsme s ním v minulosti spolupracovali a víme, že jeho přístup je chytrý a že si dokáže rychle zvyknout, což bude v náročné sezoně 2021 klíčové. Navíc zná i naši etiku a přístup, takže mezi nás dobře zapadá. Je vždy skvělé vidět, jak se mladí jezdci u nás rozvíjejí. U Olliho jsme si jistí, že se i letos bude zlepšovat.“

V kokpitu vozu stáje Prema jsme mohli Caldwella vídat již dříve. Foto: Prema

V loňské sezoně FIA F3 hájil Caldwell barvy stáje Trident. Celkově obsadil 16. místo se ziskem 18 bodů. Během posezonních testů v Barceloně a Jerezu usedl do monopostu týmu ART Grand Prix.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema